fbpx

Langrenn

På Nesfjellet finner du velpreparerte langrennsløyper innover skog og snaufjell. Både Nesfjellet Golf og Nesfjellet Alpin er supre utgangspunktet for turen.

Populære turer på Nesfjellet og omegn

Fra 0 til 10 km

GOLF-RUNDEN

Utgangspunkt: Golfkafèen
Lengde: Ca. 3 km
Tid: Ca. 1 time (med barn)

Les mer
Den egnet tur for de aller minste 

På golfbanen, rett utenfor kafèen til Nesfjellet Golf, kjøres det opp en rundløype på omtrent 3 km. Løypa er tilnærmet flat og en populær tur for de minste. En bonus er muligheten til å avslutte turen med en kakaokopp eller en matbit i kafèen.

ALPIN-RUNDEN

Utgangspunkt: Nesfjellet Alpin.
Lengde: Ca. 6 km
Tid: Ca. 1-2 timer (med barn)

Les mer
Barnevennlig skitur som starter med en tur opp stolheisen.

Kjøp en énveisbillett til stolheisen på Nesfjellet. Fra toppen av stolheisen er det flatt eller nedoverbakke nesten hele veien til mål. Følg skisporene i retning Trommenatten. 1,5 km etter Ålsvatnet tar du til høyre i Gurilikrysset, og følger skiltene ned til golfbanen som ligger like ved alpinsenteret. Dette er en lett og fin tur som ikke behøver å ta motet fra noen. Det er ikke mulig å ta heisen med pulk.

HJARTETJERN-RUNDEN

Utgangspunkt: Natten eller Tverrlie
Lengde: Ca. 4 km
Tid: Ca. 1 time (med barn)

Les mer
Kort rundtur med en fantastisk utsikt mot vest, perfekt solnedgangstur!

Et godt utgangspunkt for denne turen er parkeringsplassen for HallingSpranget, øverst i Natten. Turen kan også startes fra Tverrlie.

Fra 10 til 20 km

DEN GULE RUNDEN

Utgangspunkt: Nystølkroken Kafè
Lengde: Ca. 11 km
Tid: Ca. 2 timer

Les mer
Prisvinnende tur på vakkert snaufjell

En favoritt i Nes Sørmark. I 2010 kåret Finansavisen og Dagbladet «Den Gule Runden» til Norges beste skiløype. Terrenget er behagelig, men samtidig variert. Følg gule merker fra den store parkeringsplassen ved Nystølkroken Kafé. Du kommer raskt inn i snaufjellet og ser Åkrefjell (1208moh) foran deg. Du passerer Trommenatten før får opp farten i unnabakkene tilbake til Nystølen. Du kan gjøre turen lengre ved å legge turen om Hallingnatten (1314moh), Nesbyens høyeste punkt (ca.25 km t/r).

ÅKREFJELL-RUNDEN

Utgangspunkt: Øvre Båtstjern
Lengde: Ca. 12 km
Tid: Ca. 2 timer

Les mer
Vakker tur rundt Åkrefjell

En vakker tur rundt den markante toppen Åkrefjell i Trondrudmarka. Nystølkroken Kafé, følg gule merker (Den gule runden). Du kommer raskt inn i snaufjellet og ser Åkrefjell (1208moh) foran deg. Ved Øvre Båtstjern tar du inn på sporet som leder mot sørvest. Følg sporet forbi Øyvatn, og opp en bakke sør for Åkrefjell. Neste kryss til venstre leder deg tilbake til Den gule runden, som du kan følge tilbake til Nystølkroken.

DYNA

Utgangspunkt: Myking eller Skålsrudstølen
Lengde: Ca. 17 km fra Myking, 11 fra Skålsrudstølen
Tid: Ca. 2 – 5 timer

Les mer
En av de flotteste utsiktene i Nesbyen.

Dyna er en av de store klassikerne i Nes Nordmark. Du når toppen fra mange ulike startsteder (også fra Ål-siden), og det er mulig å komponere en rekke ulike rundturer innom toppen. Fra Dyna ser man bl.a. Hallingskarvet, Hardangerjøkulen, Skogshorn, Hallingnatten, Reinskarvet og deler av Hardangervidda. Her foreslår vi en rundtur fra Myking som går forbi gapahuken «Håkonbue» ved Holmevatn. Mange går turen til Dyna fra Skålsrudstølen.

Løyper på Nesfjellet 2024

Det vil bli endringer i høyfjellsløypene rundt Nesfjellet og i Nes Sørmark denne vinteren på grunn av manglende tillatelser fra grunneierne i Nes Sørmark sameie og Fekjan/Brynhildstjern sameie. Flere av de vanlige løypene vil ikke bli preparert. Dette påvirker blant annet Hallingdalsløypa Sør, deler av Gul runde og løypa til Hallingnatten.

Kartet viser de nye og omlagte løypene for sesongen 2023-24. Trondrudmarka Velforening og Nes Fjellheim Løypelag, i samarbeid med Helge Holm, har utarbeidet disse endringene. Se forøvrig Skisporet.no for løypestatus.

Se også andre aktiviteter i Nesbyen