fbpx

HallingSpranget

HallingSpranget er en av Europas lengste maskinbygde stier, og åpnet for ferdsel i juni 2022. Stien er blitt en unik turopplevelser, og hevder seg i internasjonal målestokk.
Stien strekker seg hele 17 kilometer fra toppen av Nesfjellet og helt ned til Nesbyen Sentrum. Stien er blågradert, med et fall på 900 høydemeter.
Langs løypa er det flere rasteplasser med blant annet sittegrupper og hengekøyer til felles glede.

HallingSpranget har også egen shuttlebuss som går fra Nesbyen Sentrum.
Book overnatting i Nesbyen her.

Start på toppen av Nesfjellet

Stien består av lett doserte svinger på kompakt underlag av grus. Det er et par stigninger i øvre del av turen, deriblant 70 høydemeter helt i starten og opp til høyeste punkt. I all hovedsak går stien nedover, og du kan for det meste av tiden flyte og nyte svingene. Med blå gradering (middels krevende), er dette er sti de fleste syklister vil mestre, samtidig som den er artig å sykle også for mer erfarne syklister. De øverste kilometerne av stien ligger på snaufjellet og byr på spektakulær utsikt i alle himmelretninger. Stien slynger seg deretter gjennom et spektakulært landskap, forbi myrer, luftige utsiktspunkter, gjennom mørk og mystisk gammelskog og åpen furuskog. Til slutt ender stien i Nesbyen sentrum. Stiftelsen HallingSpranget står bak stien og Trailhead Nesbyen har stått for byggingen.

Transport til toppen

Sykkelbussen Fjellinken frakter både syklister og sykler fra Nesbyen sentrum til starten av stien. Kjøreplan for 2023 er ikke klar enda.
Det er også mulig å kjøre selv til starten av stien. Vær obs på at det er begrenset med parkeringsplasser på toppen.

Se også andre aktiviteter i Nesbyen