fbpx

Sykkel i fjellet

Nesfjellet og Nesbyen har blant landets mest velegnede og beste stier for terrengsykling – både for erfarne syklister og nybegynnere.

Her finnes både maskinbygde og naturlige stier med allsidige utfordringer og vanskelighetsgrader. Sykkeltilbudet er bredt og variert, med utfordringer for eksperten, den viderekomne og den uerfarne. Ønsker du å overnatte i Nesbyen eller på Nesfjellet? Se våre overnattingstilbud her.

Bli med på tur - Turtips!

Bli med Nikolai og Lars på tur. Turen starter på Nesfjellet Golf, og er innom flere fine stier på en flott tur på Nesfjellet.

HallingSpranget

HallingSpranget er en av Europas lengste maskinbygde stier.
Stien åpnet juni 2022, og strekker seg hele 17 kilometer fra toppen av Nesfjellet og helt ned til Nesbyen Sentrum. Stien er blågradert, med et fall på nærmere 1000 høydemeter.
Langs løypa er det flere rasteplasser med blant annet sittegrupper og hengekøyer til felles glede.

HallingSpranget har også egen shuttlebuss som går fra Nesbyen Sentrum.

Shuttling

Det er flere tilbydere av shuttling-tjenester i Nesbyen og Nesfjellet. Vi selger sykkelpakker med overnatting på hotell, både i Nesbyen Sentrum og på fjellet.

Nesfjellet Gravelduro - Sykkelritt for alle

7. september arrangerer Nesfjellet grusritt sammen med Green Cycling Norway og Jonas Orset. Dette er et sykkelritt som får i idyllisk fjellterreng og skog.
Rittet er for alle i familien, med flere distanser å velge mellom.

Utleie av sykkel og sykkelutstyr

Hos Nesbyen Ski & Sykkel kan du leie sykkel of tilhørende utstyr til deg og hele familien. Butikken har et bredt utvalg med sykler, både med og uten elektrisk motor. Butikken har lokaler i Nesbyen Sentrum (ved siden av Power), og det du trenger kan lett bookes på egen nettløsning.

Servicestasjon for din sykkel

Ved Golfkaféen på Nesfjellet Golf finner du en servicestasjon for sykkel. Her kan du gjøre et stopp etter endt tur for å gi sykkelen en liten service og vask.
Her finnes:

– Vaskestasjon med vanntrykk.
– Ladestasjon for el-sykkel.
– Luft til dekkene.
– Et utvalg verktøy til enkel fiks på sykkelen.

Oversiktskart over sti- og sykkeltilbudet på Nesfjellet og i Nesbyen

Se også andre aktiviteter i Nesbyen