fbpx

En hyllest til påsken

Designerpåske på fjellet

Hadde vi hatt muligheten til å tegne opp påsken 2023 på forhånd ville vi tegnet den nøyaktig slik den ble. En påske som har innfridd på alle mulige måter. Besøksrekorder har stått for fall. Sola har briljert fra skyfri himmel. Det kollektive humøret løftes. Vi tiner. 

Den beste måten å beskrive årets påske på er å kalle den en «designerpåske». Nå står vi som jobber på fjellet igjen, fordøyer inntrykkene, og lengter etter nye påskedager som kommer i 2024. 

Så hva var så spesielt med denne påsken? Postkortet som er skrevet beskriver drømmeforhold på fjellet. Det har vært rikelig med snø i terrenget, og sola har kastet sine lune stråler, med flørt av vår, fra en blå himmel som aldri tok slutt. Kvikklunsj og appelsiner er fraktet tusenvis av mil av ivrige turfolk til alle tenkelige turmål i Hallingdal. Duften av solkrem henger igjen i lufta fra folk som er foran oss i løypa. I alpinbakken har heiskortet gitt tilgang til majestetiske forhold, for alle fra carving-entusiastene til de vågale i Parken. Samtidig som sola har fått skinne, har nattefrosten sørget for at de fantastiske vinterforholdene har holdt fasongen. Snøen har holdt seg tørr, fast og fin, helt fra Palmelørdag til og med påskedagene. Og vinden? Stille. 

Påsken 2023 ble et høydepunkt vi på Nesfjellet kommer til å leve lenge på. 

Påsken, og det å kollektivt (om det er med familie, bekjente eller ukjente på afterski) få kjenne på den varmere årstiden som kommer, gjør noe med oss. Vi blir rett og slett blidere. Humøret løftes hos både store og små. Vinteren er ofte på sitt beste når stilongsen klør litt mindre, og dagene blir litt lengre. Påskedagene får det beste ut av oss, og jeg mistenker at dette også er tilfellet i mer tettbefolkede strøk.

Påske. Vi hyller deg for hva du kan være. I år har du vist deg fra din aller beste side. Vær vennlig og kom tilbake i samme drakt neste år. I mellomtiden vil vi savne deg, og forevige ferske minner fra årets mesterverk.

Takk for besøket 💛